Hozzászólások: Vazektómia

Felhasználóink hozzászólásai


Nyitotta: GKM - 2021-10-30 13:25:22
Eddigi megtekintés: 238
Beküldte Hozzászólások
GKM

2021-10-30 13:25:22

Magyarországon a körülmetélés kapcsán ellenérzésekről beszélhetünk, de a vazektómia, azaz a művi meddővé tételt is szigorúan szabályozzák. Nálunk ha jól tudom 35 év vagy három nemzett gyerek a követelmény, s még így is bőven adnak gondolkodási időt is talán kétszer is. 

 

Angliában ez a műtét sokkal elterjedtebb, mert családalapítás után egyszerűbb a házaspároknak így védekezni. Itt nem fogadja akkora tabu, mert simán 25-30 éves férfiak akár egy vagy két gyerek után is vállalják és beszélnek is róla. Leggyakrabban a feleségek unszolják a párjaikat, hogy ne kelljen tablettát szedniük. Itt is es az USAban is kérheti az illető a körülmetéléssel együtt is, mert voltak, akik egyszerre vállalták be a két altesti műtétet. Számos klinika kínál lehetőséget mindkettőre.

 

A dolog hátránya, hogy ha beüt egy válás vagy új kapcsolat, akkor a visszaállítási műtétek többnyire nehezen vagy egyáltalán nem valósíthatóak meg. Így pedig az elég elrettentő lehet, aki esetleg gondolkodna rajta. Amíg a magyar állam inkább a nem felé tendál, hátha nő a lakosság, addig az angol állam pl. ingyen adja a fogamzásgátlókat is, csak ne szaporodjon a lakosság. Nagyon sok a diákszerelemből fakadó gyermekáldás is, mert a szexuális nevelés csapnivaló. Én minden férfinak azt javasolnám, hogy spermabankban fagyasztasson le egy adagot, mielőtt elkötteti magát.  

 

Szóval mit gondoltok erről a megoldásról? Ciki ezt bevallani vagy idővel elfogadottabb lesz?