K. Gabor

Beavatkozás: körülmetélés / saját elhatározás
Időpont: 2011-10-10 - 26 évesen
Orvos: dr. Szalay István (Szeged) állami

Alapadatok

K. Gabor
körülmetélés
saját elhatározás
2011-10-10
26
dr. Szalay István (Szeged) állami
érvényes, folyamatban lévő

Szöveges beszámoló

Műtét napja

A beszámolómat inkább azok számára írom, akik hasonló cipőben jártak, mint én, és fiatal felnőttként határozták el, hogy nem elégedettek a hímvesszőjükkel.

Nekem gyerekkorban volt problémám vele, és nem tudom, hogy ki járt ugyanígy, de már akkor jobb lett volna túl esni rajta. A gyereksebészek szerint manapság a szülők 90%-a találkozik fitymaszűkülettel vagy letapadással. :-) A hazai orvoslásban bevett szokás 3-4 éves korban a fityma erőteljes mozdulattal a makkról történő lerántása, amiből nekem többször is kijárt, mi után a fityma széle berepedezett és mivel az apró beavatkozás után a fitymát tornáztatni kellett, így nekem sem volt sok kedvem hozzá, és sajnos egy idő után a torna ellaposodott az esti fürdéseknél, majd újra beszűkült. 10-11 éves koromig ez az állapot megmaradt, szűk volt, majd az első serdülőkori hímvessző növekedéssel magától néhány hét alatt megtágult, és ez az állapot 18-19 éves koromig megmaradt, amikor részben fedetté vált a makkom, a fityma viszont mereven nehezen bújt át és 25 éves koromra már teljesen hátrahúzva tudtam tartani, ekkor döntöttem úgy, hogy felkeresem a házi orvosomat, hogy mit javasol, hátrahúzva tartás állandósítására, vagy körülmetélésre?

Szalay István urológust javasolta, akit megkerestem magán úton, hogy vizsgálja meg és ha van rá indok, akkor TB alapon végezze el a körülmetélést. A vizsgálat során petyhüdten és fél mereven megállapította, hogy relatív fitymaszűkületem van, bár már ekkor petyhüdten is hátrahúzva maradt és mivel ő is javasolta a műtétet, ezért 2 hétre rá egy időpontot adott a kórházba.

Izgatottan vártam, hogy a magánrendelés során mindent megbeszéltünk-e? Elég feszesre csinálja, nem lesz később belőle gondom és szépen fog begyógyulni, mert már nem voltam tini, a bőr sem gyógyul úgy, mint fiatalon.

Eljött a NAGY nap, időben érkeztem és nem keveset várakoztam, de ez megszokott volt a kórházban a kisműtéteknél, így próbáltam elütni az időmet olvasással, mire megérkezett a doki és megkereste a műtős segéd hölgyet, aki egy 50 feletti kedves nő volt.

Elmondta a doki neki, hogy circumcisiora érkeztem, készítsen elő mindent és negyedóra múlva jön.

Bementünk az ápoló hölggyel az előkészítőbe kérte, hogy vetkőzzek le teljesen és pár perc múlva hozza a leplet, de ne nyúlja semmihez, hogy steril maradjak.

Az izgatottság miatt és mivel ilyen helyzetben még nem voltam, rám húzta a leplet, s kérte hogy feküdjek fel a műtőasztalra, bejódozott és beszélgettünk közben.

Kérdezte, hogy miért kell a műtét, mert a fitymám nem fedi a makkomat, mondtam, hogy tetszik ez az állapot és szeretném véglegesíteni, majd tovább beszélgettünk és mondta, hogy az ő idejében amikor fiatal volt a 80-as években amikor megismerte a férjét, kérte, hogy tartsa hátrahúzva és így is tett, a családjában ezért kevesebb volt a probléma, másoknak is javasolta, de nekik lány gyermekük született.

Megérkezett a doki és neki látott, az első érzéstelenítő volt kemény, majd a műtét alatt szinte semmit nem érzetem, kellően feszesre csinálta és a varratot is szorosra, nagyjából 1 óra volt az előkészülettel együtt miden.

Éjszakára szoros kötést majd az alvadás után kötéscserét javasolt, fürdeni még nem lehetett és mondta, hogy kevés merevedés legyen az első napokban.

A gyógyulásról rengeteget lehetne írni, nagyjából 1 hónap volt a teljes gyógyulás.

Nem bántam meg, egy életre szóló pozitív döntés volt, és ezt javaslom bárkinek aki a téma iránt érdeklődik és ha gond van, akkor semmiképp ne halogassa!

Gábor

Beszámolóhoz feltöltött kép

Beszámolóhoz beküldött hozzászólások

Kedves Látogató!

A weboldalunkon kizárólag regisztrált tagok szólhatnak hozzá az adott beszámolóhoz.