cZsolt

Beavatkozás: körülmetélés / orvosi ok
Időpont: 2021.01.12 - 23 évesen
Orvos: dr. Fekete Ferenc (Budapest) magán

Alapadatok

cZsolt
körülmetélés
orvosi ok
2021.01.12
23
dr. Fekete Ferenc (Budapest) magán
érvényes, folyamatban lévő

Szöveges beszámoló

Előzmény:

Gyermekkoromban volt egy diagnosztizált fitymaletapadás-szűkületem melyet 2x kezeltek mivel egyszer kiújult és egy fitymatúltengésem. Fiatal koromban nem tudtam a fitymám a makkom mögé húzni nagyon sokáig mivel kellemetlen érzést keltett-feszült, ez magától elmúlt egy idő után. Kifejezett problémákat nem tapasztaltam azon kívül, hogy a túltengés miatt a fitymám a gumi alatt is csúszkál, összegyűrve azt így eléggé kényelmetlen volt benne a szex. Később kirepedezett párszor a fitymám, mint utólag kiderült a durex márkában van valami amire érzékeny volt de így egy kicsit szűkebb lett mint volt és enyhén feszítő érzés jelent meg. Évekkel később egy több hetes antibiotikum kúra alatt ki is repedezett valamint gombás is lett, ekkor döntöttem el, hogy meg fogom csináltatni a mútétet, rá pár hónapra meg is történt.

 

 

Műtét napja:

Tartottam az egész beavatkozástól, főleg az érzéstelenítés volt aggasztó számomra. Érkezésem után rövid várakozást követve az állapotomról beszéltünk, átbeszéltük a régebbi panaszaim, a jelenlegi helyzetem (visszahúzható-e a fitymám merev/lankadt állapotban, be van-e jelenleg repedezve, fertőzésgyanú fenn áll-e). A tisztázás után egyeztettük, hogy mi fog történni, teljes körülmetélés + fék eltávolítás. A műtőben le kellett vetkőznöm majd egy asztalra feküdni egy megadott pozícióban, tisztáztuk, hogy semmi nem fog hirtelen történni, minden kiszámítható lesz, mindenről informálni fog. Rámterített egy zöld papírszerű dolgot melyen volt egy kivágás a műtétre váró terület számára, egy fém rúdra húzta a végét így takarásba kerültek a dolgok a műtét során. Előkészítette az eszközöket és az érzéstelenítőt is. Betadinnal lefertőtlenítette a területet majd a fitymát összecsípve elkezdte beadni az érzéstelenítőt. Több szúrás volt, sok helyen olvastam, hogy az első 2 után nem igazán érezni semmit én viszont kb mindet éreztem, elég kellemetlen volt de a neheze csak ez után következett, a fék érzéstelenítése. Számomra minden szúrás fájt de még így is kevésbé mint amire számítottam. Kis várakozás után, hogy az érzéstelenítő kifejtse a hatását elkezdődött a műtét melynek hangja nagyon durva volt sok füsttel kísérve. A műtét alatt fájdalmat egyátalán nem éreztem viszont minden mást meg igen, furcsa volt érezni ahogy húzódott a bőr de nem fájt. A seb összevarrása kb annyi időt vett igénybe mint az egész műtét addig. A varrás után megmutatta a végeredményt és, hogy hogyan kell bekötnöm. Felöltöztem, megkaptam a számlát, kaptam egy tájékoztatót egy A4-es lapon a fontosabb tudnivalókról majd fél órát kint kellett ülnöm, a 30 perc letelte után leellenőrizte, hogy nem-e véreztem át a kötést. Távozásomkor biztosított róla, hogy bármikor bátran keressem fel ha problémám akad, ha sürgős még az éjszaka közepén is, de ha nem érném el akkor menjek a megadott klinikára. Megegyeztünk, hogy emailben tartjuk a kapcsolatot, szükség esetén bemegyek a rendelőbe. Átlátszó, vékony fonalat használt a varrathoz mely a 2.héttől kezdve kiesik magától. 1 hétig kerülnöm kellett a megterhelést, sportot, egy hét után víz érheti. Hazaérés után lefekvésig nem volt fájdalmam csak a furcsa érzés, hogy ott vannak a varratok, nehéz volt megállni, hogy piszkáljam.

 

2021.01.13 – Második nap

Tegnap lefekvés előtt még gondolkodtam rajta, hogy beveszek egy fájdalomcsillapítót annak érdekében, hogy az éjszakát biztosan végigaludjam a vizsgáimra készülés alatt de végül kihagytam. Egy barátom mesélte akit nemrég szintén körülmetéltek (kb 1 éve) hogy jódarabig minden reggel a merevedésére ébredt a fájdalom miatt, én valahogy nem tapasztaltam ezt a problémát ma reggel.

A tegnaphoz képest a makkom jóócskán bedagadt vele együtt a húgycsőnyílásom is, ez elég sok bonyodalmat okozott vizelés közben (irányíthatatlan sugár, nehéz vizelés) ezért az orvostól kapott tájékoztatóban írtak alapján neogranormon kenőccsel kenem ma estére. A mai nap elkezdtem aggódni azon, hogy mennyire lesz más a hozzászokási idő után a mindennapokban és hogy nem-e lesz túlérzékeny vagy túlérzéketlen, egyenlőre túlságosan is érzékenynek mondanám a kötés alól kilógó részt. Egész nap nem éreztem fájdalmat, viszketést annál inkább, nehéz megállni, hogy ne nyúlkáljak hozzá. A másik érzés az ismerős, mintha több alkalommal egymás után önkielégítettem vagy szexeltem volna, az ilyen alkalmak utáni enyhe salyogás egész napos volt.

2021.01.14 Harmadik nap

Reggeli merevedés alkalmával még mindig nem a fájdalomra ébredek, ma rájöttem, hogy nem a húgycsőnél érzek szúró érzést irritációkor, hanem az átvágott fék sebe nagyon érzékeny az elején, igyekszem legközelebb úgy bekötni, hogy az is fedve legyen.

 

2021.01.15 Negyedik nap

Mai nap úgy döntöttem felhagyok a szivacsos mosdással és zuhanyzásra adom a fejem, egy gumit húztam rá, mivel a dagadás miatt nehézkes let volna végiggörgetni így négy újjal széthúztam majd belelógattam a csomagot, a tövénél egy befőttesgumit kettéhajtva (ez kicsit szorít de arra a kis időre kibírható a zuhanyzás érdekében) felhelyeztem, probléma nélkül le tudtam zuhanyozni, annyi nedvesség volt a gumiban amennyi pára lecsapódott a melegvíz hatására. Az átkötésnél meglátásom szerint a seb sokat javult, a géz sem ragadt bele a neogranormonos kenés után, a makkom háta ahol a volt fitymám belseje takarta, vörös és érzékeny, ide is neogranormont kentem. Valahogyan ma nem sikerült jól bekötözni, a kötés folyamatosan mozog, a makkom mögé és a fitymám közé szorul, már 3x próbáltam újra kötni, nem tudom mi a hiba és semmilyen információt nem nyújt az internet sem.

 

2021.01.16 Ötödik nap

A mai nap is egész nyugisan telt, mióta megtörtént a műtét és hazaértem ma mozdultam ki hosszabb távon elsőként, sajnos a kötés akkor elég laza volt de nem értettem miért így ez az út elég kellemetlenre sikeredett. Végső soron rájöttem, hogy ha a gumis pólyával a sima gézen túl megyek kötés közben, nem csak a gézt próbálom összehúzni akkor lessz tartása a kötésnek, így mostmár biztosan sokkal jobb lesz. Az orvosi tanácsok a papíron azt mondják, hogy 5-7 nap múlva érheti víz, egyenlőre ma még nem kísérletezem vele de alig várom, hogy kicsit tisztábban megszemlélhessem, a neogranormon-betadine folyamatosan rajta van és takarja a felületeket. Kötéskor még mindig megfigyelhető, hogy a makkom háta amire ráfekszik a fitymám maradványa erősen érzékeny , mikor oda becsúszik a gézlap akkor kicsit szúrós érzést érzek. A fék helye kezd egész jól begyógyulni, egyre kevésbé érzem kellemetlennek ha abban a régióban irritáció ér. Az 5.nap után az orvos szerint szabadon lehet hagyni így gondolkodom rajta, hogy mivel úgyis itthon tartózkodom, amúgyis meztelenül szeretek itthon lenni, nem kötöm be egy darabig hadd szellőzzön.

 

2021.01.17 Hatodik nap

A mai nap nagyon kellemesen zavartalanul ment le, most, hogy normálisan be tudtam kötni, nem volt semmi kellemetlen érzés mikor épp hő hatására változott az elernyedt méret. A kép annyira nem adja vissza, de szerintem ismét sokat javult az állapota, a varrat körül már csak a bal oldalon észlelek dagadást. A fékem helyén a varratnál mintha kicsit váladékozna, ebben nem vagyok biztos, de azért e sorok írása közben egy betadinos zsebkendőn nyugszik a visszakötözés előtt.már tényleg nagyon várom, hogy lemoshassam mivel alig látni a lényeges helyeket a neogranormontól, enélkül viszont félek bekötni, nehogy a sebbe ragadjon a kötés.

 

2021.01.18 Hetedik nap

A mai nap volt az első amikor elmentem dolgozni, többnyire ülő munkát végzek, így nem okozott túlzott problémát, egy melegítőalsót elvittem magammal ha a farmerban túlzottan kényelmetlen lenne de kibírható volt. Sokat segített, hogy a közvetlen környezetem tud a helyzetről és nincs baszogatás ha épp kicsit furábban lépek. 
Kicsit aggódom, hogy mindenféle tisztítás nélkül már egy hete folyamatosan vagy betadin vagy a neogranormon kenőcs van rajta sőtt, ezek rétegekben így ma a hetedik napon kicsit engedtem rajta a vizet lecsurogni. Nem csináltam sokáig, a krémből nem is igazán jött le de megjelent némi vérfolt így abbahagytam, fájdalmat nem tapasztalok, betadinnal fogom kicsit “öblögetni” majd a neogranormonos kenés után visszakötözöm.

 

2021.01.19 Nyolcadik nap

A mai nap mégjobban elkezdtem aggódni azon, hogy folyton nedves a péniszem alja és mintha véres lenne a kötés a fék helyén, gondolom mert folyamatosan nedves “ázik” így igyekszem alsó nélkül olyan pozícióban tartani ahol a kötés szellőzni tud valamint betadinnal áztattam estére zuhanyzás előtt. Zuhanyzás közben próbáltam a makkomról eltávolítani a fehér részt de nem igazán akart lejönni, elgondolkodtató, hogy csak a krém ragadt-e ennyire hozzá vagy ez már a hámlási folyamat is egyben. Mindenesetre ma már az a megállapításom, hogy a duzzanat 80%-a lelohadt, csak az alján van még ami kicsit kinyúlik a két oldalra is.

 

2021.01.20 Kilencedik nap

Egy átlagos napnak indult ami a végére elég nagy fordulatot vett. Hazaérve a kötéscsere előtt a kötést betadinban áztattam, hogy kicsit ázzon róla a krém egy része, hátha lejön belőlle, mikor levettem a kötést észleltem, hogy a seb egy része a makkom felé fordult, mikor visszahúztam a fitymám megmaradt részét eléggé bepánikoltam mert teljesen máshogy nézett ki mint eddig vagy mint a többi oldalán most, attól féltem szétnyílt a seb. Írtam egy barátomnak akit szintén körülmetéltek de nem válaszolt egyből, írtam az orvosnak is, csatoltam egy képet és vártam. Közben nézegettem és kezdtem megnyugodni mivel arra a következtetésre jutottam, hogy valószínűleg azért néz ki így ahogy mert a duzzanat lelohadt azon a részen, később a barátom is azt mondta, hogy szerinte semmi gond majd az orvos is válaszolt az emailra estére, hogy nem lát problémát, sőtt, a kötést mostantól el is hagyhatom amennyiben sehol nem váladékozik, valamint zuhanyozhatok zavartalanul, már nem lesz gond ha a samponos víz folyik rajta. Mondanom sem kell eléggé meglepett a dolog, viszont a dagadás még jóócskán jelen van így nem szívesen mennék el hosszútávra kötés nélkül kivéve ha az hátráltatná a gyógyulást, az orvos azt mondta semmi gond nem lesz, kössem be ha jobbnak érzem úgy. Szóval holnap még biztosan be fogom kötni aztán pénteken úgy néz ki, hogy egész nap itthon leszek, csak egy vizsga erejére tervezek felöltözni, megpróbálkozom szabadon hagyni. Ma azért még kamillateával is locsoltam, hogy nyugtassam és szárítsam kicsit a sebet és a körülötte lévő részt aztán estére le is zuhanyoztam.A zuhanyzás után is készítettem fotót, számomra a 2 időpont közötti eltelt 3-4 óra rengeteg változást hozott szemre (Majd a két kép összehasonlítása bizonyít vagy meghazudtol). MIvel a fék helyén még enyhén váladékozik így még egy kis ideig mindenképp a kötés mellett döntök, ez javasolt is.

 

 

2021.01.21-22

E két nap semmi különös nem történt, végre majdnem teljesen lelohadt a duzzanat és kezd elmúlni a gyulladás is.

 

2021.01.23 Tizenkettedik

Mai nap melegítőben sikerült lesétálni majdnem 10km-et, eléggé zavartalannak mondhatom a túrát amit végigtoltunk a barátaimmal. Estére megvolt az első nagyobb merevedésem mely alkalmával éreztem a barátom által emlegetett feszülést ami elég kellemetlen volt és ettől egyből el is ment a merevedésem. Mindenesetre örülök neki, hogy a reggeli alkalmak csak fél merevedések mert ténylegesen erre tudnék kelni nap mint nap annyira kellemetlen volt.

 

2021.01.24 – Tizenharmadik nap

Ma nézegetve kicsit elkezdtem ismét azon aggódni, hogy ahol a tetején hamar lement a duzzanat és kicsit begyulladt, ott a seb felszakadt mivel körben viszonylag sima a két bőrréteg érintkezése, gyógyulása itt pedig eláll a belső fityma része a külsőtől. Remélem ez nem fog nagy esztétikai különbséget okozni. Ma végignéztem jópár fórumot újra és meglepődve láttam, hogy emberek a 8-10.nap között elhagyták a kötést, 14nap körül már minden varratuk kiesett/kiszedték, 13-18 nap között már önkielégítettek. Számomra még mindig elképzelhetetlen a kötés nélkül járás, egyszerűen túlságosan érzékeny a varrat körben az ingerekre. Elkezdtem amiatt is aggódni, hogy az alján a kis seb mikor fog teljesen beforrni, még mindig gennyes és kötéscserekor vérfolt található a gézlapon. Mindenesetre holnap valószínűleg kikérem az orvos véleményét mert elvileg már kedden még uszodába is mehetnék.

 

Itt véget ért a naplózás, a seb mondhatni zavartalanul begyógyult.

 

 

Jelenleg -vagy a műtét miatt vagy nem- azzal a problémával küzdök, hogy a szexuális és egyébb ingerek elmúlnak a makkomról együttlét alatt, de teljesen. Nem tudom mitől van, az orvos azt mondta, hogy várjak egy hónapot még aztán ha nem múlik el konzultáljunk, ez 29.-én fog lejárni. Ha valakinek volt hasonló tapasztalata kérlek osszátok meg hogyan javult meg.

 

 

Van még néhány képem de próbáltam azokat összeszedni ahol eltelt némi idő és lett valamennyi látható változás. Szívesen válaszolok kérdésre amennyiben tudok.

dasmac@freemail.hu

Beszámolóhoz feltöltött kép

Beszámolóhoz beküldött hozzászólások

Kedves Látogató!

A weboldalunkon kizárólag regisztrált tagok szólhatnak hozzá az adott beszámolóhoz.


Név: geogabcsi
Időpont: 2022-02-06 13:15:40

Szia!

 

Előtte-utána kép egészen jól sikerült! :-) Mostmár 1 év után milyennek találod?A beszámoló tulajdonosának hozzászólása:
Időpont: 2022-03-18 12:35:07

Szia, köszi.

Semmit sem bántam meg, nagyon pozitív a megélésem. A kezdeti nehézségek ellenére minden pozitív :)