Miskolci Metélt

Beavatkozás: körülmetélés / orvosi ok
Időpont: 2023.07.03 - 28 évesen
Orvos: Dr. Vass István (Miskolc) magán

Alapadatok

Miskolci Metélt
körülmetélés
orvosi ok
2023.07.03
28
Dr. Vass István (Miskolc) magán
érvényes, folyamatban lévő

Szöveges beszámoló

ELŐZMÉNYEK:

 

Még 2021 nyarán tapasztaltam elváltozásokat a nemiszervemen. Akkori párom gombára panaszkodott az én péniszemen pedig a makkon apró piros foltok a fittyma belső felszínén pedig végig piros volt ami fénylett. El is mentem nemibeteg gondozóba ahol kaptam rá kenőcsöket és társait. A gombára utaló tüntek szépen el is tűntek. Viszont a fityma részén lévő fényes piros folt nem tűnt el semmilyen kezelést követően. Próbáltam antibakteriális kenőcsökkel kenni, steroidos kenőcsökkel kenni, betadinos oldattal reggel este, és természetesen mindenféle gomba ölő szerrel.

Pontosan:

Canesten kenőcs 2 hét napi 2x

Pimafucort kenőcs 1 hónap napi 2x

Baneocin kenőcs 1 hónap napi 2x Condyline 5mg/ML oldat napi 2x 3napig

Travocort 10mg/g krém 1hónap napi 2x + Diflucan tabletta

Dermovate kenőcs + betadinos oldat 1 hónap napi 2x

 

Semmilyen változás nem történt a kezelés hatására. A párkapcsolatom tönkrement a betegség okozta szorongás és stressz miatt. Elhatároztam, hogy körülmetéltetem magam amire 2023.07.03. sor is került.

 

A műtét:

 

Nevetségesen egyszerűen ment, vagy csak nagyon jó orvosom volt. Kaptam érzéstelenítőt és ez volt minden kellemetlenség körülbelül. Ha esetleg varrás közben picit jobban fájt és felszisszentem az orvosom azonnal adott új adag érzéstelenítőt. 40 perc volt a beavatkozás bekötöztek és 30 percig megfigyeltek majd utánna mehettem utamra.

 

Műtétet követő órákban nem voltak fájdalmaim simán tudtam aludni fájdalamcsillapítás nélkül.

 

Lábadozás:

 

Másnap a kötést el kellett távolítanom és napi 4x fucidin kenőccsel kenni. Nem mentem dolgozni hanem 2 hét szabadságot vettem ki és csak pihentem. Jelenleg 9 nap telt el, eleinte be volt gyúlladva a makkom teteje és úgy az egész makkom. Most ami kicsit aggaszt hogy a makkom ilyen sárgás elszineződésű. Teszek fel képeket is. A szövet tan Lichen sclerosus et atrophicus-t állapítottak meg, nem tudom ez annak lehete a hozadéka ( a műtét előtt ilyen és ehez hasonló nem volt tapasztalható a makkon nem tudom, hogy ez a gyógyulás része vagy más).

Beszámolóhoz feltöltött kép

Beszámolóhoz beküldött hozzászólások

Kedves Látogató!

A weboldalunkon kizárólag regisztrált tagok szólhatnak hozzá az adott beszámolóhoz.


Név: kotto4153
Időpont: 2023-12-25 09:17:44

Üdv.!

A Macroklinikán csinálta főorvos úr a műtéteted? 

Név: admin
Időpont: 2023-07-14 05:37:12

Nagyon szépen gyógyul!